• Prezent Mindfulness Boom

Over mij


Hallo!
Ik ben Laura Lundell, mindfulness trainer, fysiotherapeut en coach.
Ik wil je graag helpen te ontdekken wat mindfulness, meditatie en coaching jou kunnen geven op je eigen pad naar meer rust, bewustzijn, groei en balans in je leven.
Vanuit mijn hart en verbonden met gevoel, met beide voeten op de grond.

 

 

Wie ben ik – écht?
MIJN WORTELS liggen in de Finse grond en de natuur is voor mij van levensbelang. Ruimte en stilte zijn daarin belangrijke elementen - net zo belangrijk als zuurstof en daglicht. Als ik ze te lang moet missen word ik rusteloos en geïrriteerd, dus ga ik zoveel mogelijk de natuur in.

VRIJHEID, verbinding, authenticiteit, transformatie, gezondheid en nieuwsgierigheid zijn mijn kernwaarden en het fundament voor wat PREZENT mindfulness & coaching uitdraagt en aanbiedt: mijn mindfulness trainingen, de persoonlijke coaching, de thema-avonden, mijn stilte wandelingen en wandelretraites in de natuur, en – omdat ik veel van schrijven houd – ook mijn blogs. Mensen die mij goed kennen beschrijven mij als positief, leergierig en deskundig, bevlogen en betrokken, behulpzaam en daadkrachtig.

IK WORD HEEL BLIJ ALS ik deel mag zijn van de groei van iemand anders – bij een stukje van de persoonlijke levensreis van iemand meelopen. Misschien wel van jouw reis. Het geeft me heel veel voldoening om jou op weg te helpen en getuige te zijn van jouw eigen ontdekkingen. Van hoe jij daarna zelf verder kunt gaan, kunt doorgroeien en nog meer worden wie je bent. Meemaken dat jij geloof en vertrouwen in jezelf en je leven (her)vindt, met plezier en met meer rust in je hart en hoofd… Wauw! Dan is mijn missie geslaagd.

Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt,
blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt.
- Albert Einstein

Mijn professionele ik
ALS 22-JARIGE net afgestudeerde fysiotherapeut besloot ik in 2001 mijn hart te volgen en in Nederland te gaan leven en te werken. Sindsdien woon ik hier samen met mijn lieve man en kameraad, en werk ik met hart en ziel in de gezondheidszorg. Na eerst de Nederlandse taal te leren, heb ik mij continue bijgeschoold in de fysiotherapie, met toenemende interesse in het menselijke gedrag, stressmanagement en de interactie tussen mentale processen & het lichaam. Ook op het vlak van mindfulness blijf ik mij verdiepen, bijvoorbeeld met een compassie-training. Mijn laatste uitdaging – professioneel én persoonlijk – was de opleiding tot NLP Practitioner+ in 2018.

Ik ben steeds blijven zoeken naar iets waar ik professioneel écht blij van werd, mijn talenten kon inzetten en zo anderen iets moois bieden. Deze drang om altijd nieuwe dingen te leren en mezelf te blijven ontwikkelen, is ook een valkuil voor mij. Veel dingen tegelijk doen, graag aan iets nieuws willen beginnen en leren, en veel verantwoordelijkheid op me nemen – en natuurlijk alles zo goed mogelijk proberen te doen. Dat resulteerde in 2012 en 2014 in een lichte burn-out. Ik deed nog een wetenschappelijke studie om erachter te komen dat ik niet in de wetenschappelijke wereld pas, en bleef daardoor te lang hangen in een baan waar ik niet gelukkig in was.

 In 2015 was het zover. Ik wist wat ik wilde en maakte een keuze.

IK HAD GENOEG VAN DE STRESS, het zoeken, de onrust, niet ingeloste verwachtingen van mezelf en anderen, en veel ballen in de lucht. De situatie dwong mij destijds keuzes te maken en beter voor mezelf te zorgen. Ik koos ervoor om te stoppen met streven en verwachten en ik begon te leven op een manier die echt bij mij past. Ik zag ook hoe stress en onrust veel mensen in de greep houden, en hoe herstelprocessen, revalidatietrajecten en aanhoudende (pijn- en) spanningsklachten vaak verband houden met stress en onrust, onderdrukte emoties, verwachtingen, zelfkritiek en het moeten, twijfelen of juist impulsief gedrag, en onvoldoende vermogen om te accepteren en loslaten.

Ik besloot een mindfulness training te gaan volgen om zelf meer rust en balans te vinden, en mijzelf te scholen als trainer zodat ik mindfulness kon doorgeven. Deze beslissing voelde intuïtief gelijk goed. Ik wilde ondernemen; mijn hart volgen, doen waar ik blij van word, anderen helpen en mijn talenten benutten. Maar dan wel op mijn eigen manier, met vrijheid en veel kansen en uitdagingen. In 2016 ben ik als mindfulness trainer voor mezelf begonnen, binnen en buiten de zorg.

MINDFULNESS EN MEDITATIE HEBBEN MIJN LEVEN VERANDERD: Ik ben ondernemer geworden, mediteer dagelijks en mag mindfulness doorgeven aan anderen. Het zoeken en de voortdurende onrust zijn weg, ik ben veel veerkrachtiger en voel wanneer ik uit balans dreig te raken. Drukte, stress en verwachtingen krijgen mij er niet meer onder, al zijn ze natuurlijk niet verdwenen. Ik voel simpelweg veel beter wat goed voor mij is, én ik kies bewuster wat wel en niet bij me past. Iedere dag opnieuw. Mindfulness zorgt voor een positieve en nieuwsgierige levenshouding of versterking daarvan. Het ondersteunt een gezonde leefstijl en een fitte geest, en zorgt voor voldoende balans tussen doen en zijn, ontdekken en rusten. Dat ervaar ik iedere dag als een cadeau aan mijzelf.

Ik weet hoe stress, onrust en gejaagdheid voelt
IK ONTMOET VEEL MENSEN die met zichzelf in de knoop zitten en met de drukte en verwachtingen van het leven worstelen. Zij krijgen allerlei (vage) fysieke klachten en een verminderde mentale veerkracht en belastbaarheid, en hebben vaak niet door hoe groot de rol van stress daarin is. Ik voel bij deze mensen snel hoe cruciaal en urgent een verandering in leefstijl is, omdat ik het zo goed herken maar ook snel voel. Ik weet hoe onrust en gejaagdheid écht voelen, en begrijp als geen ander waarom stressmanagement voor velen een uitdaging is.


En dat is wat ik jou graag wil leren en zelf laten ontdekken:
het kan ook anders, en jij bent de enige die dat kan doen.


IK GUN JOU je eigen ervaring met mindfulness en meditatie: de potentie, verdieping en het bewustzijn, maar ook de boost voor zelfzorg en betere relaties die mindfulness je kan brengen. Ik geloof dat je compleet bent zoals je bent, je hebt al alle antwoorden in jou. Je hoeft niet als persoon te veranderen, maar wel jezelf de juiste vragen stellen. Om je beter of anders te kunnen voelen zijn er een aantal dingen nodig: bewuste keuze om iets te willen veranderen, een helder doel, motivatie, kennis, inzichten en vaardigheden.

Bij de coaching en in de mindfulness trainingen combineer ik mijn levenservaring, trainerschap, meer dan 15 jaar professionele ervaring, kennis, opleidingen en betrokkenheid in de zorg, en alles wat ik nog steeds dagelijks leer op mijn eigen weg. Persoonlijke groei en ontwikkeling zijn een rode draad in mijn leven – als mens én als trainer , coach en zorgprofessional.


Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten en samen op pad te gaan.
Voel je welkom!

Each morning we are born again.
What we do today is what matters most.
- Boeddha

IMG 0642 1

Het logo van PREZENT symboliseert een nieuw zilvervarenblad dat nog opgerold is. Een symbool voor een nieuw begin, nieuw leven of een nieuwe start. Voor de Maori in Nieuw-Zeeland is het daarnaast een symbool voor vrede, rust, harmonie, bewustwording, persoonlijke groei & spirituele ontwikkeling. Het staat symbool voor iedereen die een nieuwe stap neemt in de richting van voller in zijn of haar leven aanwezig te zijn. Een leven met meer bewustzijn, meer aandacht voor het heden, zelfreflectie en veerkracht. Als resultaat meer rust en harmonie - ook met elkaar. Dat kan de wereld waarin we leven ook goed gebruiken. Wereldvrede begint bij in vrede leven met jezelf.

Bewaren

Bewaren

  • Prezent-mindfulness-witte-bloemen
  • Prezent Mindfulness Paardenbloem
  • Prezent-mindfulness-oranje-blad
  • Prezent Mindfulness Lucht

Contactinformatie

logo prezent a

Laura Lundell
Mindful Fysiotherapeut
laura@prezentmindfulness.nl
06-52 18 19 44

logo doorzichtig klein

Inschrijven nieuwsbrief

* verplichte velden