• Prezent Mindfulness Boom

Aanbod mindfulness bij PREZENT

Je vindt bij PREZENT geen snelle oplossingen, geen Quick-fix.
Waar het allemaal om draait, is mindfulness. Leven in aandacht - voor jezelf en voor je omgeving – en je comfortabeler leren voelen met wat er is, in plaats van steeds iets willen doen. Leren loslaten, dingen laten zijn zoals ze zijn. Maar het is nog meer dan dat.

Mindfulness is een duurzame investering in jezelf, je welbevinden, gezondheid, rust en stress-management. Met als basis de 8-weekse training mindfulness, ook wel een Mindfulness Based Intervention (MBI) genoemd, waarin de belangrijkste bouwstenen van Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) zijn opgenomen en tot een effectieve totaalpakket gecombineerd. Met een vleugje mindful bewegen; aandacht voor je lichaam, voelen hoe je beweegt, in plaats van doel- of prestatiegericht bezig zijn.

Betrokken begeleiding
Tijdens de training ondersteun ik je bij het reflecteren en het leerproces om anders te kunnen omgaan met stress, verwachtingen en onrust. In plaats van jezelf voorbij blijven rennen of te blijven worstelen, kan je tijdens de training werken aan het herstel of behoud van je veerkracht en balans in je leven. Door te begrijpen dat je niet je gedachten bent en dat je de gedachtestroom en de innerlijke onrust van een ander perspectief kunt benaderen, ontstaat er vanzelf meer rust, compassie en acceptatie. Vanuit de aandacht, waardering en tevredenheid kan je van het leven – van datgene dat er echt toe doet – veel meer genieten.

Workshop/ kennismaken met mindfulness

Je hebt zeker van Mindfulness gehoord. Wellicht vraag je je wel af wat mindfulness eigenlijk inhoudt, en waarom is de praktische training van 8 bijeenkomsten de beste manier om zelf mindfulness te gaan toepassen? Een ding is zeker: mindfulness is veel meer dan een goed idee of een instant oplossing, en alleen jij kan dat zelf ervaren.
Hieronder lees je wat je van een kennismakingsavond kunt verwachten.

* Je ervaart hoe het voelt om een praktische mindfulness meditatie -oefening te doen
* Je krijgt informatie over wat mindfulness wel en niet is
* Je krijgt een beter beeld van wat de 8-weekse training inhoudt en hoe het in zijn werk gaat
* Je krijgt een concreet overzicht van de voordelen van regelmatig beoefenen van mindfulness
* Je kunt na afloop van de workshop beter een keuze maken voor jezelf:
  - een al bestaand voornemen kan bevestigd worden - helpen om ‘de knoop door te hakken’
  - de opvattingen /mythes over mindfulness kunnen verminderen, en het idee veranderen in een duidelijker voornemen of zelfs een concrete plan
  - mindfulness past wel bij jou, maar in je planning beter op een latere tijdstip

Wat heb je eraan? Na de 1,5 uur durende kennismakingsavond ben je een ervaring rijker, heb je informatie over mindfulness, een beter beeld over de training en de voordelen, en na afloop kan je op betere gronden je keuze maken.
Data: Kijk onderaan deze pagina naar de actuele data
Aanmelden: stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en meld je naam, adres en 06-nummer, en de datum van de workshop waaraan je wilt deelnemen. Je ontvangt een bevestiging van deelname binnen 2 werkdagen.
Kosten: € 15,- (op de avond zelf te betalen)

Basis (groeps)training mindfulness

Bij de 8-weekse mindfulness training leer je schakelen tussen de automatische piloot en bewuste aandacht. Door de vaste patronen van onze gedachten en gedrag inzichtelijker te maken is verandering mogelijk. Je leert vaardigheden waarmee je stress-gerelateerde en aanhoudende pijnklachten duurzaam leert hanteren, verminderen en waar mogelijk voorkomen. Je leert dat er ook een zijn-modus bestaat, en dat iets doen niet altijd de beste oplossing is om tevreden of gelukkig te kunnen zijn. Lees hieronder  meer over de training.

Duur:  8 lessen van ± 2 uur, verspreid over 8 achtereenvolgende weken (m.u.v. vakanties en feestdagen).
Inhoud:
- acht verschillende thema’s (o.a. automatische piloot, stress, gedachten, zelfzorg)
- bespreken van ervaringen van de oefeningen en opdrachten thuis
- meditatieoefeningen van 3 tot 25 minuten
- mindful bewegen: vaste bewegingspatronen doorbreken, fysieke spanning beter leren waarnemen

Vooraf:
- bij de inschrijving wordt er naar je algemene gezondheid gevraagd
- vóór de aanvang van de training krijg je een persoonlijk intakegesprek (telefonisch)
Materiaal: het werkboek bevindt zich online op een professionele, landelijke website De Mindful Fysiotherapeut. Van PREZENT ontvang je een persoonlijke map met alle oefeningen en formulieren die tijdens de training gebruikt worden
Kosten: € 275,- inclusief het persoonlijke intakegesprek, toegang tot het online werkboek en BTW.

Vervolgbijeenkomsten

In de praktijk blijkt dat mensen die de training gevolgd hebben, behoefte hebben aan vervolg. Het alleen doorgaan met mindfulness wordt als waardevol ervaren, maar in de praktijk van alledag is het vaak een uitdaging om te blijven oefenen, mindful momenten te ervaren, bewust te blijven van alles in en om je heen. Daarom biedt PREZENT ook twee vervolgbijeenkomsten. Heb je bij PREZENT een mindfulness training gevolgd, of misschien elders? Het maakt niet uit, als je maar bekend bent met de inhoud van de training, ook al is het misschien al een paar jaar geleden. Belangrijk is wel de intentie om opnieuw met mindfulness aan de slag te gaan.

Duur: 1 uur 45min. per keer
Kosten: € 45,- voor 2 bijeenkomsten
Aanmelden: stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: meld je naam, 06-nummer en de datum van de workshop!
Data
Rosmalen: Dinsdag 6 februari en 24 april 2018 (19:00 - 20:45)
Best: Woensdag 21 maart en 9 mei 2018 (19:00 - 20:45)

  • Prezent-mindfulness-witte-bloemen
  • Prezent-mindfulness-oranje-blad
  • Prezent Mindfulness Lucht
  • Prezent Mindfulness Paardenbloem

Contactinformatie

logo prezent a

Laura Lundell
Mindful Fysiotherapeut
laura@prezentmindfulness.nl
06-52 18 19 44

logo doorzichtig klein

Inschrijven nieuwsbrief

* verplichte velden