• Prezent Mindfulness Boom

Aanbod mindfulness bij PREZENT

Je vindt bij PREZENT geen Quick-fix.
Waar het allemaal om draait, is mindfulness: leven in aandacht - voor jezelf en voor je omgeving – en je comfortabeler leren voelen met wat er is, in plaats van steeds iets willen doen, repareren of op afstand houden. Leren loslaten, dingen laten zijn zoals ze zijn. Maar het is nog meer dan dat.

Mindfulness is een duurzame investering in jezelf, je welbevinden, gezondheid, balans en stress-management. Met als basis de 8-weekse training mindfulness, ook wel een Mindfulness Based Intervention (MBI) genoemd, waarin de belangrijkste bouwstenen van Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) en Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) zijn opgenomen en tot een effectieve totaalpakket gecombineerd. Met een vleugje mindful bewegen; aandacht voor je lichaam, voelen hoe je beweegt, in plaats van doel- of prestatiegericht bezig zijn.

Betrokken begeleiding

Tijdens de training ondersteun ik je bij het reflecteren van je eigen beoefening en het leerproces; anders omgaan met signalen van stress, onrust en verwachtingen. In plaats van jezelf voorbij blijven rennen, werk je tijdens de training aan je herstel en behoud van je veerkracht en balans in je leven. Door te begrijpen dat je niet je gedachten bent en dat je de gedachtestroom en de innerlijke onrust van een ander perspectief kunt benaderen, ontstaat er vanzelf meer rust, zelfcompassie en acceptatie naar jezelf - en naar mensen om je heen. Vanuit de aandacht, waardering voor wat er is, en tevredenheid kan je van het leven - van datgene dat er echt toe doet - veel meer genieten. 

Mindfulness voor (zorg)bedrijven

Ben je werkzaam in de P&O of ben je een teamleider of -manager in een zorginstelling, eigenaar van een zorgorganisatie of zorgpraktijk(en)? Ervaar je zelf symptomen van stress? Signaleer je deze (ook) bij je medewerkers, collega's of breder in je organisatie? Hoge werkdruk, kwaliteitseisen, administratieve lasten en spanningen in het privé-leven leiden steeds vaker tot aanhoudende hoge niveau's van stress, overspanning en burn-out. Voorkomen is beter dan genezen, maar ook in het herstelproces heeft mindfulness een belangrijke rol: bewustwording, meer ervaren rust en balans tussen belasting en belastbaarheid, eerder herkennen van signalen van stress, mildheid, zelfcompassie en zelfzorg zijn belangrijke elementen voor het behoud van belastbaarheid, op het werk en in het privé-leven.

Gun jij jezelf en je medewerkers deze kans? Lees dan hieronder verder.


WORKSHOP/ KENNISMAKING MET MINDFULNESS

Doelgroep:  Alle medewerkers die in een risicogroep voor stress-gerelateerde klachten zitten en hun werkenergie en welzijn willen bevorderen. Medewerker die belangstelling heeft om een goed beeld van mindfulness te krijgen, wat hij/zij eraan heeft en ermee kan, wat het voor hem/haar kan brengen (positieve effecten) en hoe de training/cursus in elkaar zit.
Duur: ± 1,5 uur per groep
Kosten: € 250,- per groep (7-15 personen) excl. BTW
Doel: Kennismaken met mindfulness, informatie over mindfulness (training) ontvangen, mindfulness oefeningen zelf ervaren en vragen kunnen stellen. De workshop dient als een basis voor de persoonlijke keuze t.a.v. het starten met 8-weekse mindfulness training (Groepstraining Grip Op Stress/ Individueel Op Maat).
Locatie: Bedrijfslocatie / in overleg


PREVENTIEVE GROEPSTRAINING GRIP OP STRESS

Doelgroep: Mindfulness training gericht op medewerkers die in lichte mate bestaande/herhaaldelijke fysieke en/of mentale stress- en spanningsklachten ervaren, met een risico voor verzuim.
Voorwaarde voor deelname is gemotiveerd zijn om te investeren in duurzaame zelfmanagement en preventie/herstel.
Duur: 8x 2,25 uur (training van 8 weken)
Kosten: € 3500 per groep incompany, of € 450 per medewerker (excl. BTW 21%)
Prijs incl. persoonlijk intakegesprek, evaluatie na afloop en onbeperkte toegang tot de online leeromgeving
Doelen:
- Anders leren omgaan met o.a. stress en spanning en de fysieke & mentale klachten die daaraan gerelateerd zijn
- Preventie van nieuwe klachten en verzuim, bevorderen van zelfmanagement en welzijn/gezondheid op een duurzame manier
Locatie: Bedrijfslocatie of Yogaschool Rosmalen
Groep: 6-8 deelnemers per training


HERSTEL & WERKHERVATTING - Mindfulness Op maat (individueel)

Doelgroep: Medewerkers die momenteel of regelmatig verzuimen vanwege mentale en /of fysieke problematiek gerelateerd aan werkstress of werkdruk, spanningsklachten en burn-outklachten.
Voorwaarde: verantwoordelijkheid willen nemen voor eigen herstel en daar gemotiveerd aan willen werken.
Duur:  Intakegesprek, Mindfulness Op Maat 8 x 75min. en een eindevaluatie na afloop (online sessie)
Kosten: € 790 (excl. btw 21%)
Doelen
- Bevorderen van het vermogen van de medewerker om te herstellen van spanningsklachten en aanhoudende stress die wel/niet geleid heeft tot burn-out:
- Inzicht ontwikkelen in stress en de invloed van stress bij het ontstaan van fysieke en mentale klachten, met gevolgen voor eigen functioneren
- Vaardigheden leren waarmee de medewerker anders met de oorzaken van spanning én de stress-gerelateerde klachten om kan gaan
- Klachtenreductie en werkhervatting
- Preventie van nieuwe klachten en verzuim, bevorderen van zelfmanagement en welzijn/gezondheid op een duurzame manier

Locatie: Fysiocare Waalwijk / Yogaschool Rosmalen

Lees hier meer over voordelen van mindfulness op het WERK

Lees hier meer over mindfulness in de ZORG

 

Particulieren: Basistraining mindfulness - Grip op Stress

Bij de 8-weekse mindfulness training leer je schakelen tussen de automatische piloot en bewuste aandacht. Door de vaste patronen van onze gedachten en gedrag inzichtelijker te maken is verandering mogelijk. Je leert vaardigheden waarmee je stress-gerelateerde en aanhoudende pijnklachten duurzaam leert hanteren, verminderen en waar mogelijk voorkomen. Je leert dat er ook een zijn-modus bestaat, en dat iets doen niet altijd de beste oplossing is om tevreden of gelukkig te kunnen zijn.

Duur:  8 lessen van 2h 15min., in 8 achtereenvolgende weken (m.u.v. vakanties en feestdagen).
Inhoud:
- acht thema’s (o.a. automatische piloot, focus, stress, gedachten, zelfzorg)
- bespreken van ervaringen van de oefeningen en opdrachten
- meditatieoefeningen van 3 tot 25 minuten
- loopmeditaties en mindful bewegen: vaste bewegingspatronen doorbreken, fysieke spanning beter leren waarnemen
Materiaal: Je krijgt toegang tot de online leeromgeving op een professionele, landelijke website De Mindful Fysiotherapeut. Daarnaast ontvang je een persoonlijke map met alle oefenformulieren die tijdens de training gebruikt worden
Kosten: € 450 inclusief het persoonlijke intakegesprek, toegang tot de online leeromgeving, evaluatiegesprek na afloop

  • Prezent-mindfulness-witte-bloemen
  • Prezent-mindfulness-oranje-blad
  • Prezent Mindfulness Lucht
  • Prezent Mindfulness Paardenbloem

Contactinformatie

logo prezent a

Laura Lundell
Mindful Fysiotherapeut
laura@prezentmindfulness.nl
06-52 18 19 44

logo doorzichtig klein

Inschrijven nieuwsbrief

* verplichte velden