BLOGS

Beste lezer en bezoeker,

Wat leuk dat je interesse hebt in mijn blogs!

Omdat ik graag schrijf, graag mediteer, en graag met meer mensen mijn ervaring en kennis over mindfulness wil delen, ben ik in 2017 begonnen met bloggen.
Iets wat ik al een tijd overweeg maar steeds heb uitgesteld (misschien herkenbaar?) - tot kort geleden. De onderwerpen zijn heel alledaags, hebben raakvlakken met mindfulness en mensen die ik ontmoet, verhalen die ik hoor, observaties van het leven.
Voor jou wellicht herkenbare teksten, en misschien ook voor iemand anders die je kent - door deze blogs te delen via e-mail, Fabebook of LinkedIn. De blogs die op deze website staan, zijn auteursrechtelijk beschermd, maar wel mogelijk te delen via de Facebook-pagina van PREZENT mindfulness of via mijn persoonlijke LinkedIn-pagina.
Veel leesplezier!

Hartelijke groet,

Stel, je hebt één wens...

Tahtisadetikku2.jpg

Stel, je hebt één wens…
Geschreven door Laura Lundell, PREZENT mindfulness

Stel dat je een wens mag doen omdat het Nieuwjaar is. Ik bedoel niet je goede voornemens die je voor januari hebt bedacht. Maar één echte wens, het mag alles zijn. Zou je snel weten wat je wenst? Misschien is het toch goed om eerst de balans op te maken voor 2017. Wat is er echt bij jou bijgebleven? Het jaar 2017 houdt vast veel meer in dan je nu zo snel kan benoemen… Of is het lastig om je te kunnen herinneren wat er allemaal dit jaar plaatsvond? Misschien leefde je steeds in het volgende moment, jouw nieuwe plannen, avonturen, uitdagingen of zorgen over de toekomst?

Lees meer

Kerststress

 Geschreven door Laura Lundell, PREZENT mindfulness

Sinterklaas is het land uit, de kerstdagen komen dichtbij. Dat merk je aan alles: de dagen zijn kort, de lichtjes branden en kerstbomen staan al op de meeste plekken. Er zijn deadlines, borrels, cadeaus te kopen, voorstellingen van de kinderen, kerstdiner nog maar half gepland… Of helemaal nog niet. Stress dus. Kerst kan door de vele afspraken stress opleveren, mede omdat het een en al gezelligheid zou moeten zijn, perfect zelfs. Maar niet iedereen denkt er zo over.

Lees meer

En dan lig je plat...het zou mij toch niet gebeuren?


Geschreven door Laura Lundell, PREZENT mindfulness

EN DAN LIG JE PLAT… HET ZOU MIJ TOCH NIET GEBEUREN?

En toch is het zover. Ik lig ongemakkelijk op het bed op een lichte herfstdag. Ik ben gestrand door rugpijn. Rugpijn en uitstraling die ik dagelijks behandel en coach bij andere mensen, met succes. Maar ik? Rugpijn? Nee!!! Ik ken toch alle tips & tricks om niet daardoor geveld te worden. En mocht het ooit zo ver komen, weet ik precies wat te doen. Dácht ik. Tot ik er last van kreeg, geen kant op kon, niets daartegen kon doen en niets van alle trics hielp. Daar sta je dan te kijken.

Lees meer

Kwestie van perspectief

 
Geschreven door Laura Lundell, PREZENT mindfulness

Het doorgeven en delen van mindfulness geeft me veel voldoening, en ik ben dankbaar dat ik het mag doen. Het is niet beperkt tot een periode van 8 weken. Ook nog lang na de cursus, als iedereen weer zijn of haar eigen is gegaan, spreek ik ex-cursisten of herinner ik me mooie voorbeelden. Deze wil ik graag met je delen, om te laten zien dat we wél kunnen veranderen als we het echt willen, en dat we een keuze hebben - vaker dan we denken.

Lees meer

Moet jij ook zo veel?

Geschreven door Laura Lundell, PREZENT mindfulness

Ons hele leven wordt bepaald door doen. Willen doen, moeten doen, van plan zijn of vergeten te doen. Ons staande houden in de huidige maatschappij vereist dat we productief zijn, efficiënt en met de blik al op het volgende project. We hebben veel ballen in de lucht tegelijk, maar welke zijn de belangrijkste? We moeten dus kunnen kiezen, maar dat is voor velen een lastige klus. Het gevolg? We proberen het allemaal bij te houden, overal aanwezig te zijn (=bereikbaar) en de rest schrijven we op - op een lijstje voor later.

Lees meer

(Ont)stressen op herfstvakantie?

Met de herfstvakantie voor de deur, wil ik dit blog met jullie delen zodat je nog met minder stress op vakantie kunt gaan en eenmaal aangekomen, meer van je vakantie kunt genieten.

Ondanks goedbedoelde pogingen alles rustig en met aandacht te doen, was de laatste week voor de zomervakantie weer een hectische week. Kortom, stress. Stress om alles thuis en op het werk rond te krijgen om met een rustig gevoel op vakantie te gaan. Zonder dat die losse eindjes die op een todo-lijstje, waar ik ook in mijn eerste blog over vertelde, blijven knagen tijdens de vakantie. Pas als ik echt alles van de lijsten thuis heb afgevinkt kan ik met een gerust gevoel weg. Misschien herken je dat wel.

Lees meer